ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Hellmors писав: Не покупать их?
Хай собі купують ті, хто може це дозволити. Які проблеми? Авто я, до речі, за таким же принципом купувала - дешеве і надійне. І ні разу про це не пошкодувала. Щоб якщо розіб'ю чи вкрадуть негайно придбати собі таке ж саме, щоб не засмучуватися ;)
Мені здається, що речі повинні якісно виконувати потрібні власнику функції і не обтяжувати зайвими витратами, це стосується як автомобілів, так і велосипедів, а все решта - це фігня :D
тоді і телефон у вас, мабуть, нокія 3110 :)
а авто випадково не лісовоз КРАЗ 6х6? бо я собі не уявляю щось надійніше на наших дорогах. хіба що БТР
► Показати
до речі, в плані надійності двососіс точно не гірший за хардтейл. хоча я вважаю їх скоріше понторєзами, ніж реальною заміною хардтейлів. ну попка трохи менше стрибає, ну трохи покриття тримає краще (бо менше підскакує), але ж це далеко не найголовніше. можна подумати, що всі володарі двососисів прямо таки "гоньщегі". а реальність в тому, що половину цих "гоньщегів" обганяє дядя Вася, який на свому скрипучому ардісу іздить на дачу кожен день і за рахунок цього має таку фізуху у свої 45, що гоньщегам на сосісах і не снилася :)

тож катайте на тому що є і не витрачайте час на балачки ;)
UkkkkA, Майрон, liso94 це подобається
Буду продавати свій велосипед, той що з вашою допомогою тут так довго вибирала, тільки навіть уявлення не маю, хто його купить. Сьогодні вперше спробувала їздити, рама 15 для мене відверто мала. Потрібно 17, очевидно. І це при тому, що розраховувала ростовку на всіх можливих формулах. І така неприємність..
Проїхали всього 10 км. і зрозуміла, що реально мала не моє. Не порадити на яких майданчиках, де продати? Хоч би щось за нього повернути..
_rоadrunner, дякую все вже вирішилося :ura:
Насправді це я теля ;) Напялило їхати на велосипеді бігові кросівки з підошвою 5 см. Лінь було лізти на антересолі по інші, тонкі. Ясна річ, що мій зріст став не 152, а 157 см. Ось звідки незручності. Бо так велосипед чудовий - саме те, що я хотіла - який же він маневрений по лісі, по корчах і канавах. Просто пісня. Чим більший велосипед, тим менше маневреність, правильно?
А сідло, справді, до максимуму висунуто вперед, потрібно його відсунути назад і це теж дасть ефект?

Відправлено через 6 хвилини 14 секунди:
І що робити з ланцюгом, який увесь у піску? Чи його не потрібно чистити, якщо я через пару днів поїду на ці ж піски кататися?
Perya писав:А ланцюг треба обслуговувати.
Після першої покатухи зразу дегрізером обслуговувати? А якщо щодня кататися, то щодня чистити?

Я ось що подумала.. якщо мені таки розмір не підійде, чи можна раму купити потрібного розміру і все перенавісити? Це можливо, чи там будуть різні розміри всього, ланцюга і т.д.
Vanda писав:
Perya писав:А ланцюг треба обслуговувати.
Після першої покатухи зразу дегрізером обслуговувати? А якщо щодня кататися, то щодня чистити?

Я ось що подумала.. якщо мені таки розмір не підійде, чи можна раму купити потрібного розміру і все перенавісити? Це можливо, чи там будуть різні розміри всього, ланцюга і т.д.
Обязательно после каждой покатухи мыть цепь, звезды и шатуны. В качестве дегризера можно использовать лимонный сок. Или уксус.
Цепь лучше снять и просушить на батарее. Опосля смазать маслом. Натуральное органическое лучше всего. Синтетика все таки убивает сталь. Можно подсолнечным, но лучше конечно оливковым. Extra virgin естественно, для лучшего скольжения звеньев о зубья.

Раму прийдется порезать болгаркой и новую и старую, потом приварить куски новой аргоном. Хотя если варить, то лучше сразу под двухподвес. Только аморт докупить и всё.
Прошу прощения. :gi:
liso94, Perya, Vanda це подобається
paulig писав:Обязательно после каждой покатухи мыть цепь, звезды и шатуны. В качестве дегризера можно использовать лимонный сок. Или уксус.
Цепь лучше снять и просушить на батарее. Опосля смазать маслом. Натуральное органическое лучше всего. Синтетика все таки убивает сталь. Можно подсолнечным, но лучше конечно оливковым. Extra virgin естественно, для лучшего скольжения звеньев о зубья.
Я в шоці, якщо чесно :o При чому у глибокому шоці. Але дякую за пораду :velo:
Взагалі, ви в курсі, скільки коштує якісне екстра вірджин, його навіть у їжу далеко не всі українці можуть дозволити.. а тут велосипеда змазувати.. :stid:
Навіть якби хотіла так велосипед доглядати не зможу, бо елементарно не знаю, як зняти того ланцюга. Нічого, буде як буде, зі старим все нормально і з цим так буде. Періодично будемо чистити, їздити на ТО і все ОК) Старий же відбігав 15 років і в нормальному стані.

Відправлено через 2 хвилини 57 секунди:
paulig писав:Раму прийдется порезать болгаркой и новую и старую, потом приварить куски новой аргоном. Хотя если варить, то лучше сразу под двухподвес. Только аморт докупить и всё.
Прошу прощения
Не думала, що це так складно. Ладно, я вже в принципі прийняла рішення. Цей залишиться назавжди жити у Києві, тут ідеальний рельєф, багатокілометрові ліси, бакаюри. І він ідеально маневрений для цього. По трасах тут їздити я не буду, самі знаєте, як в Києві водії їздять. А для села, де потрібно їздити на озера по трасі і в Житомирі інколи хочеться, куплю новий з 17 рамою.
Vanda писав:Проїхали всього 10 км. і зрозуміла, що реально мала не моє.
Vanda писав:Навіть якби хотіла так велосипед доглядати не зможу, бо елементарно не знаю, як зняти того ланцюга.
Не переживайте, с таким пробегами он тоже будет служить 15 лет, даже если его каждый день поливать уксусом, оливковым маслом и катать по песку.
Vanda це подобається
Vanda писав:_rоadrunner, дякую все вже вирішилося :ura:
Насправді це я теля ;) Напялило їхати на велосипеді бігові кросівки з підошвою 5 см. Лінь було лізти на антересолі по інші, тонкі. Ясна річ, що мій зріст став не 152, а 157 см. Ось звідки незручності. Бо так велосипед чудовий - саме те, що я хотіла - який же він маневрений по лісі, по корчах і канавах. Просто пісня. Чим більший велосипед, тим менше маневреність, правильно?
А сідло, справді, до максимуму висунуто вперед, потрібно його відсунути назад і це теж дасть ефект?

Відправлено через 6 хвилини 14 секунди:
І що робити з ланцюгом, який увесь у піску? Чи його не потрібно чистити, якщо я через пару днів поїду на ці ж піски кататися?
157 и 15" мало ? Не верю. Собрал на 14" для 165, вынос 100мм и подседел оффсет 2см и всё четко. На пределе конечно но можно ездить.
_rоadrunner писав: Не переживайте, с таким пробегами он тоже будет служить 15 лет, даже если его каждый день поливать уксусом, оливковым маслом и катать по песку.
От і я так думаю :hi2: Розберуся і налаштую велокомп і побачу, скільки точно проїжджаю. На траси не бачу сенсу їхати, реально водії проїздять на відстані 1-2 см. від велосипедиста. Вчора без шлема проїхала пару км. по трасі на Ірпінь, некомфортно і небезпечно. У нас по Київській все таки краще, вони більшу відстань тримають. Так що буде велік чисто для лісів :velo:

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
paulig писав: 157 и 15" мало ? Не верю.
Сьогодні взула кросівки з тонкою підошвою і в принципі нормально. Звикаю. Але сідло виставлене до максимальної позначки. Нога в кінцевому положенні повністю розігнута. Кут спини у 45% не витримується, градусів 30% хіба є, посадка майже вертикальна. Може, я просто не звикла після свого старого, у якого чи то 19 чи то 21 ростовка, вже не памятаю. Але після нього в мене завжди боліли локтьові суглоби, на них було величезне навантаження, бо майже лежача посадка.
Perya писав:Лігерад !!! Це вирішує всі проблеми.
Їздить у нас один літній дядечко на такому, ума не прикладу, як на ньому втриматися, а він ще так хвацько маневрує :aleyop:
Після 3 днів експлуатації - що можу сказати. Здружилися ми з велосипедиком, тепер все підходить, включаючи розмір рами, дуже зручно їздити. Єдине, що зараз дратує - так це дискові гальма. Хто мене тут переконував, що вони вічні, їх раз настроїв і забув?
Сьогодні виявилося, що передній диск почав терти об колодку, точно так як на вібрейках. У мене теж завжди на всіх велосипедах переднє колесо тре об гальма і не крутиться вільно. І що тепер робити? Колодки ці також можна якось відрегулювати?
Ще дивує довгий хід гальмівної ручки, якщо так можна назвати те, що ми на кермі натискаємо, щоб гальмувати. В результаті гальмується не так швидко і ефективно. Коротше, я незадоволена дисковими гальмами. Важать до фіга, фіг знає, як їх відрегулювати і гальмують гірше вібрейків. Капец. :o
Vanda, ваш велосипед новий, збирався він для продажу, тому на початках будуть сюрпризи в вигляді недокручених болтів та неналежно налаштованих компонентів. Раджу вам знайти веломеханіка поблизу місця проживання, котрій за декілька разів приведе вашого коня до ладу, і буде вам щастя!
Svitlyachok це подобається
Vanda писав: Коротше, я незадоволена дисковими гальмами. Важать до фіга, фіг знає, як їх відрегулювати і гальмують гірше вібрейків. Капец. :o
А еще более ужаснее дисковая гидравлика, ненавижу их :cool:
Svitlyachok це подобається
liso94, дуже дякую)))

Відправлено через 1 хвилину 28 секунди:
Snumsmumrik писав: Щіто? Кхе-кхе...
У Глибочиці в мене немає такої можливості по лісах поїздити, ліси власне є, але там доріжок ніяких немає, все завалено деревами, які попадали. Як там їхати на велосипеді?
А тут ліси - красота

https://www.google.com.ua/maps/@50.4844 ... !1e3?hl=uk
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 31
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!