ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

3DSchuminator писав:_rоadrunner писав:достаточно одной звезды на шатунах на счет шатунов - согласен на 99% (1% на то, что все же хоть и редко, но передним переклюком пользуюсь).
тобто виїжати на мтб велосипеді на горку на панчішній, або на мальованці можливо на великій зірці :shock: ? ну я звичайно чув легенди про велосипедистів, які рвуть ланцюги як бумагу... :-? просто не думав, що вони поряд)))) якби я взяв передачу навіть 3-6 (допустимий перекос) то довелось би пригати на педалях щоб їх прокрути. вообщем є до чого прагнути)
показники вражаючі, сам не засікав, але набагато довше.. горка бралась "з розгону"? яка швидкість на спуску? велосипед мтб?

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
хоча це не аргумент стосовно доцільності 3-х передніх зірок. вважаю, що мтб велосипед повинен використовуватись трішки по іншому. да і під час велотуру на багажнику інколи везеш до 30 кг, а дороги, в більшості, не дозволяють розігнатись, тому наявність 30 передач цілком виправдана.
lytsik це подобається
► Показати
Vitala писав: хоча це не аргумент стосовно доцільності 3-х передніх зірок. вважаю, що мтб велосипед повинен використовуватись трішки по іншому. да і під час велотуру на багажнику інколи везеш до 30 кг, а дороги, в більшості, не дозволяють розігнатись, тому наявність 30 передач цілком виправдана.
Спорить не буду, т.к. не ездил такое. Но всё равно не понимаю, как может не хватать кассеты 11-36 например , если спереди что-то типа 34 :-?
_rоadrunner писав:как может не хватать кассеты 11-36 например , если спереди что-то типа 34
воно то може і хватало би, якщо піднапрягтись періодично))) але ж хочеться кататись з максимальним комфортом, в задоволення :velo: ) а для Житомира 1 зірки - з головою :hi2: навіть більше, була ідея купити щось простеньке взагалі без передач, але проблема в зберіганні. тому доводиться вже обирати щось одне
Vitala писав:тобто виїжати на мтб велосипеді на горку на панчішній, або на мальованці можливо на великій зірці
так, і не тільки там. хто зі мною катав з місцевих форумчан, той бачив. пам'ятаю Крец запитував, чи воно не рве коліна, на якійсь покатушці, здається через Кам'янку :)
але я використовую при цьому весь доступний діапазон задніх зірочок. пофіг на перекос ланцюга, більшість з того, що написано про це в інтернетах - міфи і легенди. насправді нічого там не рветься і не ростягується так прям атомно, як про це говорять. я на мтб катаю з 12 років (зараз мені 29) і знаю, про що кажу ;)
так, ланцюг трохи перевантажується, але враховуючи те, що це короткочасні перекоси (я ж не катаю весь час з максимальним перекосом), то воно не суттєво впливає на термін експлуатації
Vitala писав:ну я звичайно чув легенди про велосипедистів, які рвуть ланцюги як бумагу... :-? просто не думав, що вони поряд))))
для такої дурісті, щоб порвати ланцюг, зовсім не треба бути термінатором, це також міф ;)

Відправлено через 4 хвилини 25 секунди:
Vitala писав:да і під час велотуру на багажнику інколи везеш до 30 кг, а дороги, в більшості, не дозволяють розігнатись, тому наявність 30 передач цілком виправдана.
під час велотуру з важким багажом можна просто використовувати середню зірочку весь час. все одно рекорди швидкості ставити майже нема де, враховуючи швидкість групи туристів.
Для середньостатистичного любителя покатати, що воліє не злізати з ровера в жодній ситуації, достатньо двійника на шатунах. Три зірки точно непотрібні. На шатунах з однією зіркою при відсутності касети великої ємності (~40) вгору їхати — дурня із знищенням колін.
Для себе особисто віднайшов ось таке ідеальне співвідношення: касета 11-34 (з середньолаповим перемикачем, що трошки зменшує скакання цепа) і дабл попереду із зірками 24-38. Звісно комбінація має підбиратися під особисті потреби і рель'єфи. В даному випадку упор на заїжджання куди придумається і середню швидкість. Максимальної вистачає для черняховського, а більше на МТБ - і не потрібно (навіть на сліках).
Головний плюс двійки над трійкою — не задовбує постійне клацання туди-сюди між другою і третьою зірками спереду — те, що особисто мене задовбало в комбінації із передніми зірками 24-32-42 (якщо не плутаю).
Всі ці роздуми і розрахунки дійсні тільки за умови переключення "за правилами" без заломувань цепа і тертя по сусідніх зірках.
Нє, що не кажіть, без маленької зірки ніяк під гору таки не виїдеш - у нас такий зїзд в селі до лісу нетривалий, але крутий. Три метри використовується ця зірка, але ж впадло злазити і в руках виводити. З розгону можна було б виїхати, але виїздиш прямо на київську трасу, ризиковано.
Perya це подобається
DIESEL, класний велік))) Тільки от камера не пінк.
Сподобалося, що дроти ховають всередину рами, так зручно, напевно. І чому в масових велосипедах такого не роблять..
Vitala писав:
3DSchuminator писав:_rоadrunner писав:достаточно одной звезды на шатунах на счет шатунов - согласен на 99% (1% на то, что все же хоть и редко, но передним переклюком пользуюсь).
тобто виїжати на мтб велосипеді на горку на панчішній, або на мальованці можливо на великій зірці :shock: ? ну я звичайно чув легенди про велосипедистів, які рвуть ланцюги як бумагу... :-? просто не думав, що вони поряд)))) якби я взяв передачу навіть 3-6 (допустимий перекос) то довелось би пригати на педалях щоб їх прокрути. вообщем є до чого прагнути)
самый жесткий подъем от р.Каменка к диагностическому центру, ул.Купальная.
https://goo.gl/maps/jK3cwfvxEun
с касетой 11-28 и одной звездой на 36 я там выезжал но с трудом.
с 11-34 и звездой 32 без проблем. на 26" колесах.
paulig писав:самый жесткий подъем от р.Каменка к диагностическому центру, ул.Купальная.
я там назад переворачиваюсь
3DSchuminator, Snumsmumrik, Yellow це подобається
paulig писав:я покупал рейсфейс 36 на ибей (но это много) и гарбарук 32 на иксбайкерз.
Спасибо за вдохновление) Купил гарбарук 32 круглую) Вот только прилепил. Ждем погоды для исспытаний)

Відправлено через 4 хвилини 7 секунди:
3DSchuminator писав:освободившийся левый моноблок использовать под локаут вилки, вместо штатного локаута.
Огромнейшее "СПАСИБО" за бесценную идею) Я таки так и сделал) На мое удивление даже настраивать не пришлось. Прикрутил тросик на позиции "1" манетки, и на позиции "3" вилка полностью блокируется) Хотя я морально готовился к танцу с бубнами)
Так це ж все двохпідвісні, (ІМХО - завжди дивувалася, кому вони потрібні такі на вигляд страхопудала), а якщо мова йде про звичайні однопідвісні МТБ?
Vanda писав:на вигляд страхопудала
Vanda писав:кому вони потрібні такі
:stid:
зараз тут хлопці розкажуть кому такі потрібні!

Відправлено через 4 хвилини 9 секунди:
наприклад, трос переднього перклюка на TREK 4300...4700...4900
Зображення
Vanda це подобається
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 31
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!