ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Ну как ни странно, потратить 10 мин. на проварку в парафине мне показалось намного проще, чем возня со смазкой, тряпками и последующим отмыванием рук и всего и вся. А некоторые эстеты перед смазкой ещё снимают и моют цепь - то вообще адский ад.
я тряпки не юзаю и не вожусь ни с чем. и руки не пачкаю соответственно. прямо на грязную цепь капаю масло и еду. один фиг раз в сезон ее меняю. заодно, раз в сезон, выковыриваю масло-грязевой цемент между звездочками :)
lytsik це подобається
Да уж, если ездить по асфальту 400 км в сезон то можно и мыть и пылинки сдувать. А если часто на песочек выезжать и по 400км в месяц то мытье даже не обсуждается, покапал и поехал. Лишь бы на 70-80км хватило.
3DSchuminator це подобається
"Грязюка має властивість сама відпадати". В поході на 1350 км, я тільки ланцюг змащував через 100-160 км, але добряче. В діло йшло фірмове мастило, яке я розвів перед цим у флаконі очищеним гасом у відношенні 1:4. За необхідністю багнюку скидав з ланцюга, коли після дощу пройшовся по покращеній дорозі Одещини. Так-так, штовхаючи ровера перед собою. На сьогодні ланцюг працює, як новий. :)
Perya писав:На ровері стоїть велокомп. Да і так видно і чути по ланцюгу. Як що змащений, то працює тихо. Їдеш та природу слухаїш, а не ровера. :)
А можна детальніше, що на компі буває функція індикації змащення ланцюга, чи ви орієнтуєтеся на певний проміжок км.? Якщо так, то скільки... бо я звикла змащувати раз у сезон, навесні :-?
Бо по звуку, я точно нічого не визначу. Принагідно запитаю, чому велосипед видає звук, коли ланцюг не крутися, такий стрекочучий, що це таке і для чого воно :?:
Открою секрет - цепь можно вообще не смазывать, но после 2-3 тысяч км её нужно будет заменить, а также все звёзды.
Vanda писав:видає звук, коли ланцюг не крутися, такий стрекочучий, що це таке і для чого воно
говорят, что чем громче трещит, тем круче велосипед. Вот например послушайте как звучит втулка, которая стоит чуть больше вашего келлиса:
https://www.youtube.com/watch?v=Frw8dW20H24
Vanda це подобається
Їзда на ровері, який правильно змащений та всі деталі правильно підігнані, надає відчуття польоту. Ровера не чути. При швидкій їзді - вітер у вухах, а при матрасній - лише звуки навколишнього середовища. У мене так "Мандрик" працює. :)
_rоadrunner писав:Открою секрет - цепь можно вообще не смазывать, но после 2-3 тысяч км её нужно будет заменить, а также все звёзды.
Да? Я, напевне, на першому велосипеді, тис. 5 наїздила, поки здогадалася змащувати хоч чимось. Певно, що ржавіти почав :sorry: І нічого.. Може, звичайно, та все потрібно міняти, я не сперечаюся, але ж мені цього не видно. З чого зрозуміло, що зірки та ланцюг потрібно вже міняти?

Відправлено через 11 хвилини 4 секунди:
_rоadrunner писав: говорят, что чем громче трещит, тем круче велосипед [/youtube]
У мене були такі версії 1) щоб на дорозі було чути пішоходам, що їде велосипед; 2) щоб у лісі/полі всілякі зверьки встигли розбігтися :) Більше нічого на думку не спадало.
До речі, у відео на перших секундах складається враження, що зірки одна відносно одної крутяться.. але звучить, як реактивний літак, при їзді на ньому вже точно всі розбіжаться. Навіть сигналу не потрібно.

Взагалі, погодьтеся, що у сучасних велоспедах багато дивних і незрозумілих з практичної точку зору речей. Коли йду на роботу, часто бачу чоловіка на червоному author, який причепив до нього велике ретро сідло з пружинами.
І думаю, от для чого робити вузькі, жорсткі і незручні сідла, але при цьому людині на жопу пришивати подушку у вигляді памперса :?: Це ж нонсенс, адже простіше пришити подушку на сідло! Зробити їх кілька видів, адже анатомія людини приблизно однакова. Ну, поміряла я в магазині ці памперси за 751 грн. - вигляд, хай Господь милує. Ну не зможу я в такому вигляді зявитися на роботі - шлем, рукавички, веліки - вигляд супер. Так я можу на роботу, хоч кожен день ходити. Поки справа не доходить до підгузка :shock:
Vanda писав:І думаю, от для чого робити вузькі, жорсткі і незручні сідла, але при цьому людині на жопу пришивати подушку у вигляді памперса
Почему именно так, а не иначе - становится понятно только когда начинаешь катать 100+ км. Цель памперса - не сделать мягче, а уменьшить трение между кожей и тканью. Ну а жёсткое седло - позволяет правильно распределить давление на 5-ю точку. На мягкой сидушке далеко не уедешь, т.к. всё передавливается и натирает. А на работу можно и в цивильной одежде без проблем катать

Отправлено спустя 7 минут 52 секунды:
Vanda писав:З чого зрозуміло, що зірки та ланцюг потрібно вже міняти?
Пока ездит - можно не менять. Если же охота заморачиваться, то как-то так - http://agbike.spb.ru/technics/chain_change.html
Vanda це подобається
Гм, цікаво, дякую)
Стаття відкрила для мене багато нового... А що таке "срывы цепи"? Я увесь час їжджу на одній швидкості, переважно. Ну і використовую ще дві - від собак тікать і на гору виїздити.. Не знала, що швидкості потрібно змінювати, але ж вони не рівноцінні по навантаженню. Хіба ні?
Vanda писав:Я увесь час їжджу на одній швидкості, переважно. Ну і використовую ще дві - від собак тікать і на гору виїздити..
чого ви не купили велосипед на планетарній втулці на 3 швидкості ?
Hellmors це подобається
DIESEL писав: чого ви не купили велосипед на планетарній втулці на 3 швидкості ?
А я таких навіть не бачила на сайтах у категорії МТБ з нормальною вилкою, зручною рамою.. не було такого
Vanda писав:Не знала, що швидкості потрібно змінювати, але ж вони не рівноцінні по навантаженню. Хіба ні?
тоже не понимаю нафига на веле столько скоростей, постоянно в них путаюсь. Наверное то для спортсменов.
Vitala, Vanda це подобається
Vanda писав:Я увесь час їжджу на одній швидкості, переважно. Ну і використовую ще дві - від собак тікать і на гору виїздити..
Насправді, також так раніше робив :hi2: , більше того під час першого велотуру в Крим доводив другові що 24 передачі це занадто багато, а механічні гальма набагато кращі за гідравліку (у друга вони постійно закипали під час крутих спусків) :stid: , під час другого зрозумів, велосипед потрібно терміново змінювати, і вже в Карпатах переконався - 30 передач це саме те, що потрібно))) :velo: все залежить від того, наскільки велосипед використовується за призначенням. те ж саме, коли люди купують Хамер і катаються ним по Києву)
Vitala писав:і вже в Карпатах переконався - 30 передач це саме те, що потрібно
и всё же склоняюсь к мнению, что при правильном подборе расчёта кассеты - достаточно одной звезды на шатунах
_rоadrunner писав:и всё же склоняюсь к мнению, что при правильном подборе расчёта кассеты - достаточно одной звезды на шатунах
можливо. не займався вирахуваннями... роблю що простіше))) але тоді буде більший перекос ланцюга, відповідно менший ресурс касети і ланцюга. плюс менший вибір навантаження в конкретному випадку, що при велотурі на км 400-500 обов"язково дасть про себе знати. а які переваги? економія на перемикачі? зниження ваги? тільки уточнюю - маю на увазі гірський рельєф і підготовку любителя)
lytsik це подобається
_rоadrunner писав:достаточно одной звезды на шатунах
на счет шатунов - согласен на 99% (1% на то, что все же хоть и редко, но передним переклюком пользуюсь). сам недавно заморачивался с этой темой, так как всегда катаю на большой звезде, думал оставить только ее, а освободившийся левый моноблок использовать под локаут вилки, вместо штатного локаута. дажу тут на форуме советовался. но потом как-то лень стало :)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 31
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!