ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Konstantin.Babintsev писав:задний тормос - мона испольсовать всихта кроме случаеф экстренного торможения. Поэнтому учицо тормозить передним никогда не поздно и ваааще архиважно)
Олбанский езыг йезыг? В 2015?
Vanda писав:Навчіть, будь ласка, теорії гальмування переднім гальмом на велосипеді
Правильно тормозить обоими тормозами. Научиться просто, особенно на гидравлике.
Покатайтесь не быстро вокруг дома \ по знакомой, спокойной дороге и тормозите двумя руками.
Со временем привыкните. Так же тормозные ручки нужно выставить так, что нажимать на них одним-двумя пальцами. За пару дней научитесь равномерно дозировать усилие между передним и задним тормозами.
У вас на машине, при нажатии на педаль тормоза, срабатывают все 8 колодок, правильно? На велосипеде тот же смысл. Просто нужно научиться.
Vanda це подобається
зі свого мото-, вело-, авто - досвіду можу порівняти і співставити методи гальмування...

на двохколісних конях гальмування принципово відрізняється від чотириколісних...
на авто одна педаль(ручні гальма не рахуємо), при натисканні одночасно спрацьовують всі гальма(задні, передні), правда "сила гальмування" у цих осей різна і на різних авто співвідноситься по різному, але завжди на передніх гальмування більше(досягається більшим розміром гальмівного диска, конструкцією гальмівних супортів, циліндрів...(abs упускаємо)
це пов'язано з тим, що при гальмуванні задня вісь боліда розвантажується(намагається відірватися від землі), а передня навантажується додатково... тому ефективність заднього гальма найбільша в початковий момент, а переднього після того як " навантажиться" і майже до кінця...
тому на мото і на вело тре відпрацювати до автоматизма дію:
1.контрольовано тиснемо в початковий момент задній тормоз - при його дії завантажується переднє колесо, а заднє розвантажується(його ефективність падає)...
2.передній (переднє колесо якраз у нас добре завантажилося і буде ефективним) + задній(все ще трохи працює) - в цьому співвідношенні переважає передній!
в цей час ще звертаємо увагу на положення тіла на велосипеді - не переносити вагу вперед(додатково розвантажуєте заднє колесо+збільшуєте ймовірність черезрульки)

при цьому слід тиснути не тупо зціпивши зуби, а дозувати зусилля в залежності від вашої швидкості, відстані до перешкоди, покриття та його стану (асфальд, грунт, пісок, багнюка, листя дощ, сніг, лід у різних комбінаціях і варіаціях...), типу та стану ваших покрих... до того ж на різних типах гальм різна модуляція і тому до кожної тре звикати

зверніть ще у вагу - на спуску в пріорітеті задні гальма і зміщення "центру ваги" назад і понижще - інакше "вихід з кабіни"

відпрацьовуйте в голові команду "задній-->передній+задній" під час кожного гальмування... і тоді коли раптово виникне екстренна ситуація ваші руки самі все зроблять з найменшою шкодою для вас
SK13, Vanda це подобається
Vanda писав:А тим більше ці дискові гальма хапають же мертво колесо
Це не вони хапають. Це ви їх так тиснете. Нормальна дискова гідравліка тиснеться одним пальцем із плавно зростаючим зусиллям (дозується по необхідності, це не стоп-крани перманентної зупинки), а не одразу і всією лапою.

Навіщо такі складності з теоріями. Весь час, завжди, в будь-яких ситуаціях гальмуйте обома гальмами та переносьте вагу назад. Лише заднім гальмують тільки у випадках, коли хочуть пустити заднє колесо в занос. Лише переднім — якщо хочуть вбити колодки поскоріше.
vvtz, Vanda це подобається
а вы знаете на каких передачах правильно ездить\?
maka13, Hellmors, Johnnyzt та 1 іншим це подобається
Тогда уже оглашайте весь список: с какой стороны залазить и слазить с велосипеда, куда держать равновесие, педали крутить по часовой или против, сколько качать колёса
jazzec, Snumsmumrik, paulig - КРУТООО :ura: От за що я люблю Веложитомир - так це за інформативні відповіді. Дякую, хлопці, скопіювала, роздрукую і буду вправлятися з вашим довідковим матеріалом :velo:
DIESEL писав:а вы знаете на каких передачах правильно ездить\?
Не знаю, а що? Навчіть, коли ваша ласка. Чесно кажучи, якось мені в голову не приходило, що там потрібно ще щось додатково знати. :stid: Перші років 5 їздила на найбільшій передній зірці і середніх задніх, сильно тиснула, гробила коліна. Набирала швидкість, а потім котилася. Так ми в глибокому дитинстві на Українах під рамою їздили. :aleyop:
Потім, під час однієї з покатушок мене страшно розкритикували за стиль пересування на велосипеді і розповіли, що таке каденс, що треба їздити увесь час на 2 зірці і часто крутити педалі. Їжджу на 2 зірці і середніх задніх тепер. На найбільшій передній і найменшій задній зірках тільки від сільських собак тікаю, заганяючи їх до інфаркту. ;)
А ще в інструкції до велосипеда, цього, що купила, було написано, що не можна їхати на передній найбільшій і задній найменшій і навпаки, бо це мовляв шкідливо для велосипеда. Ось усе що я знаю, вибачте за мій коряву веломову :oops:

Відправлено через 3 хвилини 10 секунди:
paulig, дуже інформативне відео, мені ще вчитися і вчитися :idea:
Vanda писав:А ще в інструкції до велосипеда, цього, що купила, було написано, що не можна їхати на передній найбільшій і задній найменшій
и как тогда набрать скорость свыше 30-35 кмч? ноги-пропеллеры?)))) все можно, вопрос только в ресурсе цепи из-за перекоса. причем, учитывая, что вы не лось и не Арнольд Шварценеггер (судя по размеру рамы), то можете на этих передачах хоть всем весом на педали ставать и еще подпрыгивать при этом, ничего не будет
Vanda це подобається
3DSchuminator писав:вопрос только в ресурсе цепи из-за перекоса
Vanda писав:що не можна їхати на передній найбільшій і задній найменшій і навпаки
При такой комбинации перекоса цепи нет.
paulig писав:лучше всего поставить одну звезду на шатуны и не парится вообще.
Могу ошибаться, но вы случайно не покупали большую звездочку "гарбарук"?
Muz писав:
Могу ошибаться, но вы случайно не покупали большую звездочку "гарбарук"?
я покупал рейсфейс 36 на ибей (но это много) и гарбарук 32 на иксбайкерз.
в этом сезоне думаю может овал попробовать. типа такого
http://www.aliexpress.com/item/GEAR-KIN ... 30199.html
Лучик света в тёмном царстве! :so_happy:
Тоже планирую поставить одну 44, т.к. из 20-ти передач юзается максимум 10 )) Но, судя по отзывам, нужен какой-то стабилизатор цепи, ибо, несмотря на всякие норовайды, всё равно спадает! Правда это касательно мтб.. А будет ли оно спадать на освальде? Помогите новичку :gi:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 31
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!