ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

jazzec писав: в місцях найактивнішого тертя тросів з рамою, в районі рульового стакана...
навезяв червоненьким
Дійсно, я вже пригадую, що на старому велосипеді там вже такі темні затерті плями (рама біла), які не змиваються нічим :shock:
Дякую!!
Vanda писав:Ні, пластик не жорсткий, гнеться. І, дійсно, клейкий там прозора з нього така плівочка знімається. Так де саме його клеїти? Адже місць, де тросики торкаються рами безліч
Здаётся мне, что как раз "прозору таку плівочку" и надо клеить на раму. Что скажете, панове? :idea:
Vanda це подобається
SAN писав:Здаётся мне, что как раз "прозору таку плівочку" и надо клеить на раму. Что скажете, панове?
100%
SAN, таки да, маєш рацію!
Клейка саме прозора частина кружечка, а не кольорова. Це, напевне, щоб не псувати екстер'єр пятнами.

Відправлено через 59 секунди:
_rоadrunner писав:А ещё можно так завести тросы, чтобы они не соприкасались с рамой :)
Зараз вони поки майже ніде не торкаються, обходять рульовий стакан з запасом, а як там в ході експлуатації буде, побачимо :velo:
Vanda писав:Зараз вони поки майже ніде не торкаються, обходять рульовий стакан з запасом
покрути кермом праворуч-ліворуч і поспостерігай...
и постучи передним колесом о землю, будто едешь по расколбасу. там, где достают до рамы - будут царапины. я на это забил, кому-то это важно, они клеют всякие наклейки. можно просто скотч
Vanda це подобається
А потім за ці всілякі наклейки і плівки бруд не зачіпляється сам по собі? Ну, знаєте, як зашурований цінник, не буде воно так виглядати з часом :-?
3DSchuminator писав:я на это забил
Думаю, що це самий правильний підхід, все одно подряпини будуть, не вбережеш. Матерія, вона ж у будь-якому випадку руйнується з часом. :(
Vanda писав:Ну, знаєте, як зашурований цінник, не буде воно так виглядати з часом :-?
ну чисто эстетически с наклейками красивее чем с царапинами, однако же, как показывает практика, то с ректальными кровопотерями воспринимаешь первую царапину, что на веле, что на авто. а последующие уже и не замечаешь :)
тем более (ИМХО), мтб - это не шоцер, он вообще не должен блестеть как гламурная феррари. это суровый брутальный трактор :)
вы видели хоть раз трактор с наклеечками от потертостей?)))))) вот, то-то. хотя, среди велоклубовцев есть личности, смазывающие силиконом все пласмаски и резиночки на веле перед каждой поездкой, что бы блестело))) или уже переболели?)))
_rоadrunner, Hellmors, Vanda це подобається
3DSchuminator писав: с ректальными кровопотерями воспринимаешь первую царапину, что на веле, что на авто. а последующие уже и не замечаешь :)
Цей етап у житті я вже пройшла і щодо вело, і щодо авто :shock:
3DSchuminator писав:
тем более (ИМХО), мтб - это не шоцер, он вообще не должен блестеть как гламурная феррари. это суровый брутальный трактор :)
вы видели хоть раз трактор с наклеечками от потертостей?)))))) вот, то-то. хотя, среди велоклубовцев есть личности, смазывающие силиконом все пласмаски и резиночки на веле перед каждой поездкой, что бы блестело))) или уже переболели?)))
:D Ну, може людям таке естетичне задоволення приносить споглядання свого велоконя в ідеальному стані. Поки новий це, справді, так. А потім рік-два, аби справне все було для виконання своїх функцій.
3DSchuminator писав: вот, то-то. хотя, среди велоклубовцев есть личности, смазывающие силиконом все пласмаски и резиночки на веле перед каждой поездкой, что бы
сейчас модно с хаты не выежать
шоцер гламурный? на наших дорогах осенью?))) хотя это мой шоцер деревенщина, мож в большом городе и бывают насиликоненые, а у нас в селе 2 шоссера и оба брудни суслики)
а по теме... при поездке на 50км ремнаборчик минимальный таки нуна присовокупить к шлему и велокомпу в качестве первых дополнений
Vanda це подобається
достаточно камеры и насоса, остальное либо не ламается, либо в полевых условиях не чинится, учитывая, что в радиусе 25 км от города проще вызвать такси, чем связывать тормозной тросик с помощью шнурков от кросовок и такой-то матери :)
можно докинуть еще набор шестигранников, если приспичит в поездке подстроить что-то, те же тормоза.
как вариант - муж/парень с ремнабором в рюкзаке, а вы на легке :)
для того, что бы правильно скрафтить велоаптечку для дальних поездок, обращайтесь к велотуристам. тут такие тоже есть

Відправлено через 4 хвилини 35 секунди:
мой же совет, после того, как купите себе велокомп и шлем - купите задний фонарик-мигалку. пусть будет, кушать не просит, весит не много. даже если она вам пригодится раз в году, вспомните и спасибо скажете :)
Vanda це подобається
Konstantin.Babintsev писав: при поездке на 50км ремнаборчик минимальный таки нуна присовокупить к шлему и велокомпу в качестве первых дополнений
Ок, а з чого він має складатися? Бо там звучить таємниче і незрозуміло - ремнабор. На Велокиєві в покатеньках вимагають запаску, що може бути ще?
3DSchuminator писав: как вариант - муж/парень с ремнабором в рюкзаке, а вы на легке :)
Таких, на жаль, немає.. а мої спроби приєднатися до просунутих веломанів з Велокиєва поки провалилися. Екіпіровки ще недостатньо, і швидкість їхню я не витягую. А катаються вони по лісах біля мого дому.. :wall: блін. Якось у них там все дуже продвинуто і професійно чи що. Тут набагато дружніша атмосфера :)
lytsik писав:Мигалку Vanda купила в первую очередь, это видно на фото.
:stid: Так Ванда і купила її... я про мигалку і не думала, але на дешевших комплектаціях Ваніті були такі симпотні відбивачі світла і я почала возмущатися, чого на моєму нічого такого немає. Тоді консультант подарував мені мигалку :oops:
Але у мене вона завжди була, і на старому велосипеді також, навіть пару років працювала (поки батарейки там не потекли). І я знаю, що на будь-яку асфальтовану дорогу без мигалки вночі на велосипеді ні ногою
Vanda писав:Ок, а з чого він має складатися? Бо там звучить таємниче і незрозуміло - ремнабор. На Велокиєві в покатеньках вимагають запаску, що може бути ще?
латочки, клей, наждачка - в одному наборі, бувають ще латочки самоклейки - я такими користуюсь, клеїти їх зручно і швидко

не погано б ще мати( згадували вже шестигранники) мультитул - набір шестиграників/викруток... якогось гвинтика-болтика на швидку підтягнути
нормальне переднє світло на вечірні покатушки(на перспективу)...

якщо потягне на велотуризм, то буде окрема історія...
Vanda це подобається
Что беру с собой в каждую поездку:

1. Запасную камеру. Редко когда бывает больше одного прокола за поездку, поэтому хватает 1 шт. Латка клеится уже дома.
2. Латки, клей, замочек на цепь. Это всё помещается в маленькую коробочку. Практически никогда не используется.
3. Компактный лайтовый мультитул. Включает в себя:
- шестигранники (использую часто для регулировки посадки)
- отвёртки крест, шлиц (никогда не использовал)
- выжимка (один раз пригодилась - порвал цепь)
- спицной ключ (нужен для выравнивания восьмёрок. Никогда не использовался)
- бортировочные лопатки (используются при замене камеры, т.е. частенько))
- ещё были какие-то хитрые насадки для регулировки дисковых тормозов - сразу выкинул за ненадобностью))
4. Компактный кошелёк. В нём находятся:
- удостоверение личности - ФИО, фото (у меня в роли этого выступает рабочий пропуск. Нужен в случае ДТП чтобы вас опознали и похоронили со всеми почестями. Пока ниразу не пригодилось)
- деньги (обычно около 400грн и мелочёвка, на разные непредвиденные ситуации)
- карточка голд (позволяет снимать деньги с любого банкомата без комиссии. Удобно)
- карточка обычная (если банкомат зажуёт первую)
- пару латок для покрышек (нужны в случае пореза покрышки. Пока ни разу не пригодились)
5. Смартфон (навигация, интернет, связь)

Всё вышеперечисленное весит около 300 грамм и помещается в задний карман джерси.

6. Хавчик - разсовывается по двум другим карманам.
7. На раме - насос, фляги с водой, свет.
8. Шлем, очки, плеер.

Многабукав, но реально это всё - компактная лёгкая кучка барахла. Позволяет ездить на автономе до 300км. Если докупать хавчик в магазах то ещё дальше. При поездках до 50км бОльшую часть из перечисленного можно выкинуть, т.к. в случае чего можно и пешком дойти )
Vanda це подобається
jazzec, _rоadrunner, дякую за такі розгорнуті відповіді :hi2:
Я в щоці, якщо чесно. Особливо вразив набір _rоadrunner :shock:
Я й десятої частини не беру з собою. Раніше було - насос, телефон, вода. Гроші ніколи не брала, якщо чесно. Останнім часом увесь велосипедний набір скоритився до телефона, бо все інше довгий час не знадоблялося взагалі. Це легковажність, звичайно. Але замінити камеру в польових умовах я сама не зможу. Тож запаска, шестигранники і лопатки, напевне, мені не допоможуть. Лише один раз на задньому колесі міняла камеру, вдома, з усім можливим інструментом (але за лопатки правили викрутки), так замудохалася до смерті. На щастя, частіше все ж пробивається переднє. :pump:
Я, наприклад, розраховую на те, що залишу велосипед у когось в селі (села ж часто трапляються в маршруті), якщо вже якась лажа станеться, попорошу в людей пригледіти і потім машиною приїду і заберу його. Або, якщо на трасі, що зупиню якусь машину відповідних габаритів і мене підвезуть.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!