ВелоЖитомир

форум велосипедистів м.Житомира

Веложиття, проекти, діяльність велоклуба
By Diama
Admiral писав:если европейцы на велах хотят пролететь по житомиру как по трубе - это именно те улицы.
И совсем нет, Черняховского выходит на площадь Соборную, где у нас собственно за домом правосудия Замковая гора, музеи, церкви старые, на пл. Победы собор.
Про Михайловскую я тоже думала - можно включить, хотя прийдется попетлять. А вот парк Гагарина как в маршрут вписать - совсем не представляю.

Добавлено спустя 3 минуты 32 секунды:
ANTOSHKIN писав:Житомиряне, надо составить список заведений, которые стоит включить в карту маршрутов Евровело.
Нужно утвердить маршрут, а тогда уже смотреть какие заведения по ходу маршрута, и из них выбирать дружественных велосипедистам.
Список заведений питания и ночлега по житомиру мне Юля подкинула, я могу выбрать из них те, что будут по ходу маршрута. Только с последним сначала нужно определиться.
By sashko
1. велоклуб може взятись в реалізації всього проекту по всій україні. В проекті сказано з якої сторони буде заходити в житомир і в якому напрямку прямуватиме далі.
2. грунтові дороги виключаються, туристи не будуть рухатись грунтовими дорогами.
3. якщо по маршруту №4 по українському відрізку маршруту наприклад в тернопільській обл було би доцільно включити якийсь замок світового рівня, але там грунтова дорога, то АВК може ініціювати включення цього замку до загального маршруту з будівництвом дороги або окремої велодоріжки через мальовничі степи Тернопільщини.
4. ви можете рекомендувати місця для проживання і за межами міста, аби це було не 10-20 км.
З позиції туриста: при вїзді В житомир, він доїде до заздалегідь заброньованого готелю, поселиться, потім поїде в ресторан та по визначним місцям без певного маршруту.
що стосується закладів дружніх до велосипедистів кидаю лінк: http://avk.org.ua/index.php/uk/news/avk ... e-friendly кому цікаво-продивіться
By lakmus
Не надо буквально воспринимать "по ходу маршрута". Как правило, наносится схема транзитного города с обозначением разного рода обьектов (интересных и полезных).
Стандартный набор:
- места ночевок (от "диких" до отелей)
- "харчевни"
- места отдыха (парки, пляжи и т.п.)
- велосервис (веломагазины)
- почта, связь
- вокзалы
- медпомощ
- храмы
- музеи, выставки, монументы важные
- старинные обьекты
- обзорные точки

И не по 20 кахве и отелей - в этом нет надобности.

Серьезно подошли к вопросу. Целыми караванами поедут велобуржуи в Украину. :)
By Admiral
Diama писав:И совсем нет, Черняховского выходит на площадь Соборную, где у нас собственно за домом правосудия Замковая гора, музеи, церкви старые, на пл. Победы собор.
сори я перепутал, карту верх ногами держал шутка :) все верно!

Добавлено спустя 8 минут 16 секунд:
Diama писав:Нужно утвердить маршрут, а тогда уже смотреть какие заведения по ходу маршрута, и из них выбирать дружественных велосипедистам.
ок, сначала маршрут - потом заведения
Diama писав:Список заведений питания и ночлега по житомиру мне Юля подкинула, я могу выбрать из них те, что будут по ходу маршрута. Только с последним сначала нужно определиться.
ок, сначала список заведений - потом маршрут :)
--

давайте пока все в кучу. Список хороших заведений, список мест... потом обход заведений с предложением. А потом и маршрут. Ведь сейчас неизвестно какие заведения пойдут навстречу. И может еще получится так что очень стоящее заведение будет вообще в стороне, но это не страшно, велосипедисты - не поезд, ночевать можно и в сторону поехать.

Добавлено спустя 15 минут 19 секунд:
sashko, тогда мы берем этот участок?:

начало: Денеши
конец: Голубые озера (може и до Коростышева)

только если грунтовка не разрешена, то я даже не знаю что это за туристы которые по асфальту чешут сотни миль и все самое интересное пропускают :) зачем вообще куда-то ехать на велосипеде трассой? есть машина, гораздо комфортнее и быстрее :)
Может в европе не знают какие у нас нормы выхлопных газов, им что подышать газа захотелось??? Один дед уже пересекал украину на веле, сказал что руки покрываются черным налетом, если ехать трасой. Поэтом как нормальный путешественник ехал неподалеку селами. Правда вел у него в селе украли но то другая история... потом вернули, когда узнали что он вокруг света мотает :)

Саша, уточни еще такое. Если все наши задачи сводятся к списку ресторанов и тп, то за городом надо вешать какието указатели или как? дорога всегда прямо идет.

Указатели по городу тоже?
By lakmus
Admiral писав:есть машина, гораздо комфортнее и быстрее
Вот видишь, Рома, авто - это как вредная привычка. Сродни алкоголю и табаку. Вроде бы тебе кажется что у тебя нет зависимости, а моск все в том направлении работает. :D
By Admiral
lakmus, нененене, у меня велозависимость! лично мне надо велопарковки, чтобы нормально употреблять велонаркотик :) Но сотни км по трассе я бы ни за что не поехал! асфальт это зло. назад, в природу!
By ANTOSHKIN
кавомания готова предоставить велопарковку !
By Шура
"Ближе к телу, гаспада!" :velo:

А вот теперь давайте обсуждать! и править!

Добавлено спустя 26 минут 50 секунд:

От Коростышева пусть sashko планирует... :ura:
By DIESEL
sashko писав:а саме: прорахувати маршрут туристів по м. Житомир (вїзд в житомир зі сторони Любара, рух по місту та виїзд в сторону Черняхова)
я правильно зрозумів?
By jazzec
Шура, ти останній трек зробив приватним...тепер нам його в цьому вікні не видно, а лише як зсилка...тре на жепесісі, абревіатура то яка!, відкрити для всіх...
тобто,коли намалював і тиснеш "зберегти" то вибрати
тіпа такВідобразити
Зображення
Добавлено спустя 28 минут 5 секунд:
DIESEL писав:вїзд в житомир зі сторони Любара, рух по місту та виїзд в сторону Черняхова)
Шурин компас шось не туди нас повів, відать примерз мальоха в Карпатах...
By Шура
jazzec писав:Шурин компас шось не туди нас повів
Туда, туда!!!
Мне думается что вариант через левков_Смоловку-Коростышев будет интереснее...
И шота подглючивал у меня gpsies-ец, перерисовывал долго... :cool:
By jazzec
sashko писав:прорахувати маршрут туристів по м. Житомир (вїзд в житомир зі сторони Любара, рух по місту та виїзд в сторону Черняхова)
так тре в сторону Черняхова чи Коростишева, як запевняє Шура, і він таки правий - напрямок то на Київ повинен бути :-?
у концепції намальовано
Зображення
тоді не розумію до чого тут Черняхів
By Шура
jazzec писав:так тре в сторону Черняхова чи Коростишева, як запевняє Шура, хоча напрямок на Київ повинен бути :-?
Идея маршрута - проложить путь по дорогам с твердым покрытием(желательно) но в стороне от загруженых автотрасс.
Потому как проложить естественно должно быть отдано на откуп "местным", которые лучше знаютгде красивше-интереснее и тд. :!:
By niknik
Редко бываю на форуме, интересная темка :)
Согласен с Шурой, что логичнее на Радомышль через Коростышевскую сторону, а не Черняхов. Но опять таки еще должна быть привязка к тур. инфраструктуре. Могу, если надо, переговорить с "Чудодиево" (Черняховское направление, Олиевка-Вышполь) на счет "велодружбы". А вообще таковых "велодружных" в Житомире думаю будет проблематично искать.
Кроме того, желательно иметь в списке отели разных ценовых категорий, т.к. Чудодиево явно не из дешевых.
Считаю, что проезд через Житомир не может быть транзитным (без ночлега), поэтому прокладывать один трек через город особо смысла не вижу. Но должен быть список объектов, рекомендованных к просмотру /посещению, в т.ч. объекты с радиальным выездом недалеко от основной трассы и населенных пунктов (например, Любар - Нова Чертория- Любар).
Если надо помочь - письма, переговоры с тур. инфраструктурой, перечень объектов и т.п....- стучитесь :)
By sashko
це тільки перше обговорення. Влітку ми з координаторами проекту будемо проїжати весь маршрут по Україні. Ви надайте декілька варіантів, всі вони будуть розглядатись. Покищо ми це бачимо так: з Житомира туристи виїжають, прямують на Черняхів, там звертають на радомишль, де роблять зупинку наніч. черняхів у нас не є пріоритетом, пропонуйте варіант через коростишів - це не принципово, головне щоб там було тверде покриття.
By Iluminat
я тоже за Корстишев, до Черняхова дорога ужасная, я как-то по ней ехал
By sashko
але ж ви не забувайте що це не може бути дорога Львів-Київ. Це небезпечно! (хоча і по іншим дорогам не зовсім безпечно, але такі умови, і не Я їх вигадую)
Хто читав сам проекТ. та там чітко виписані міста в яких будуть зупинятись туристи. інші міста вони просто проїжджають.
By lakmus
sashko писав:але ж ви не забувайте що це не може бути дорога Львів-Київ. Це небезпечно! (хоча і по іншим дорогам не зовсім безпечно, але такі умови, і не Я їх вигадую)Хто читав сам проекТ. та там чітко виписані міста в яких будуть зупинятись туристи. інші міста вони просто проїжджають.
Проект пишуть конкретні люди. Чи Радомишль випадково в нитку маршруту попав? ;) І хто придумує умови? Люди, які їздять цими дорогами, чи ті, хто розглядає їх на картах? Шура вказав ідеальний маршрут, як на мене, від Житомира до Коростишева - пряма дорога, асфальт, ліс, мінімум транспорту. Велобуржуї прям повірять в велоУкраїну. :cool:
Якщо від Коростишева до Радомишля немає "нормальної" дороги, то чим краща дорога на Черняхів? Реально вона вузька і загружена транспортом.
А що стосується чітко зазначених міст, де будуть зупинятися туристи - це ідея Нью Васюків (імхо). Прям цілими колонами рушать в Україну велобуржуї. :D
By sashko
Шановний lakmus, взагалі ми запропонували Вам долучитись до обговорення данного проекту, якщо Ви не помітили, розроблена концепція була в лютому 2012,звичайно ж він розроблявся по карті, зараз Ви можете просто рекомендувати той чи інший шлях, але вирішувати буде голова, та члени ради Асоціацііі Велосипедистів Києва. Якщо Ви бачите цей шлях кращим, то включіть його як альтернативу. Чи є ще якась дорога від Житомира до Коростишева окрім траси Житомир-Киіів? Якщо є, то позначте іііі на карті. Дякую.

Добавлено спустя 13 минут 5 секунд:
І Я попрошу не ображати наших майбутніх велотуристів, давайте поважати людей які привезуть і потратять в Вашому місті гроші. Велобуржуіі якось принижує, хоча вони звичайно цього і не прочитають. (окрім грошей це дасть величезний поштовх розвитку велоінфраструктури м. Житомир.)!!!
By lakmus
sashko писав:якщо Ви не помітили, розроблена концепція була в лютому 2012
Звичайно помітив.
lakmus писав:lakmus » 06 мар 2012, 10:10
А концепция, как я понимаю, была оформлена в феврале. Все реактивно надо делать.
Бо коли на дворі березень і потрібно вже збиратися до Австрії, трохи іронії не можуть в мене не викликати (бо така вже я людина, перепрошую тричі) ці слова:
З 2010 року Асоціація є членом Європейської федерації велосипедистів. Станом на 2012 рік, Асоціація нараховує близько 100 активних членів і понад 200 волонтерів, що долучаються до окремих акцій і проектів...
...Жодної діяльності з планування маршруту в Україні до сьогодні не здійснювалось.

Ви стільки всього обговорювали в темі про велоінфраструктуру, а на темі про цей EuroVelo 4 – Central Europe Route не акцентували.
sashko писав:Чи є ще якась дорога від Житомира до Коростишева окрім траси Житомир-Киіів? Якщо є, то позначте іііі на карті. Дякую.
Вельмишановний sashko, якщо Ви звернули увагу на запропонований вже варіант (а я сподіваюсь, що Ви таки потратили свій дорогоцінний час на таку дрібничку, адже Ви дуже зацікавлені в цій справі і надаєте їй великого значення, чи не так?) то могли б побачити, шо ділянка маршруту Житомир-Коростишів, яка запропонована і позначена на схемі, не йде дорогою M06(E40).

sashko писав:І Я попрошу не ображати наших майбутніх велотуристів
Щодо "образ" Ваших туристів, то це все залежить від світосприйняття кожної окремої людини:
Лурк: В наши дни «буржуйским» среди офисного планктона принято именовать все американское или просто западное для придания оттенка легкой иронии.
Вікі: Буржуй, буржуин - представитель буржуазии, состоятельный человек.
Буржуазия - класс собственников средств производства, получающий прибыль преимущественно за счет использования наёмного труда; слой состоятельных людей
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Пропускаєш покатушки та інші велоподії?! - SMS-інформування!